Cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului, joi, 5 decembrie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Covasna i-a premiat pe cei mai activi dintre voluntarii instituției, acestora fiindu-le înmânate diplome de merit în semn de apreciere față de implicarea de care au dat dovadă în cadrul activităților organizate de instituție.

Cel mai devotat voluntar, Adelina-Gabriela Zsindely, care a participat la peste 100 de intervenţii medicale alături de paramedicii SMURD, a fost felicitată de prim-adjunctul inspectorului şef, maior Predicioiu Daniel. Tânăra a fost descrisă de colegii săi ca fiind „un om experimentat, pe care colegii se pot baza în orice situaţie, atât pe timpul intervenţiilor, cât şi la alte activităţi de informare preventivă”.

Alături de ea, alți doi voluntari, Alexandru Popica şi Adrian George Istrate, au fost premiaţi cu diplome de apreciere pentru implicarea de care dau dovadă în activităţile profesionale organizate de ISU Covasna.

„Programul continuă pentru ca viitorii salvatori să poată încadra ambulanțele SMURD, inclusiv pe cele de stingere incendii și descarcerare, după parcurgerea cursurilor în centrele de pregătire specializate. În perioada următoare, în oraşele Întorsura Buzăului şi Sfântu Gheorghe vor avea loc cursuri introductive pentru voluntarii care s-au înscris în acest program în ultima perioadă. Le dorim mult succes în activitatea de voluntar, îi asigurăm pe toţi cei care se vor înscrie în programul „Salvator din pasiune” că vor avea parte de întregul nostru sprijin şi că sperăm ca atunci când intră pe poarta instituţiei noastre, să se simtă ca „acasă”!”, au transmis reprezentanții ISU Covasna.

Programul național de voluntariat „Salvator din pasiune”, a fost lansat în urmă cu 3 ani și se bucură de succes în județul Covasna. Dacă la începutul acestui an, ISU Covasna a pornit la drum cu doar 4 voluntari, instituția numără în prezent nici mai mult, nici mai puțin de 40 de „salvatori din pasiune”.

 

Articolul precedentȘi animelele sunt importante! Iepuri, berze, cai și pui de urși, printre vietățile salvate de pompierii covăsneni în acest an
Articolul următorPentru ce ne poate legitima poliția de anul viitor