O filmare cu o femeie de etnie romă care „păzește” un container semiîngropat pe aleea Hărniciei din Sfântu Gheorghe, în timp ce alta este băgată cu totul în interior scotocind printre gunoaie, circulă zilele acestea pe Facebook.

Imaginile au stârnit amuzamentul internauților, însă nu și pe cel al reprezentanților societății de salubritate Tega SA, care spun că scena se repetă zilnic în aproape toate cartierele din municipiu, și că în loc să apeleze la autorități, oamenii se mulțumesc să filmeze și apoi să dea vina pe societate că nu ia măsuri.

VIDEO ►

„Am văzut filmarea, persoana a filmat dar nu s-a gândit să reclame la poliție, toți așteaptă ca Tega să facă tot. Noi nu putem să fim pe peste tot, la fiecare container. Nimeni nu face nimic, în loc să filmeze putea să sune la 112, nici locatarii care stau în zonă nu fac nimic. Imediat cartierul Gării este mai periculos decât cartierul Ciucului”, ne-a declarat directorul Tega SA, Máthé László.

Acesta a mai precizat că de-a lungul timpului societatea de salubritate a făcut mai multe reclamații la Poliția Locală, însă fără rezultat.

„În fiecare sfârșit de săptămână sunt distrugeri, noi facem fel și fel de sesizări la Poliția Locală dar nu se întâmplă nimic. Containerele care sunt închise cu cartelă pe strada Avântului și pe strada Prieteniei la sfârșitul săptămânii trecute au fost distruse. Am făcut sesizări și la asociațiile de locatari și către Poliția Locală, pentru că nu putem face față singuri, asta este o problemă comună, nu depinde numai de Tega”, ne-a explicat Máthé László.

Aproape 180 de amenzi pentru scoaterea deșeurilor din containere, în 2018

Reprezentanții Poliției Locale Sfântu Gheorghe spun că problema nu este nouă și că numai anul trecut au aplicat peste 170 de sancțiuni contravenționale persoanelor care scoteau deșeuri din containere. Aceștia au lansat un apel către locuitorii municipiului ca în cazul în care sunt martorii unor astfel de scene să sesizeze organele de poliție.

„Avem o structură de protecția mediului care monitorizează exploatarea acestor puncte de colectare. În Sfântu Gheorghe sunt peste 100 de puncte de colectare, iar cele mai mari probleme le întâmpinăm, într-adevăr, din partea persoanelor de etnie romă care scot din recipienți aceste gunoaie. Patrulăm, avem un post mobil pentru tot orașul, se lucrează în schimburi, există un grafic cu zone cunoscute unde sunt astfel de probleme. Este o problemă cu care, din păcate, ne confruntăm zilnic, anul trecut pentru scoaterea deșeurilor din recipienți am dat 178 de amenzi contravenționale în valoare totală de 27.900. Fizic nu putem acoperi tot orașul, solicităm populației să ne sesizeze când se întâmplă astfel de lucruri”, ne-a precizat șeful Serviciului de Ordine Publică și Circulație, Cristian Apostol.

El a mai precizat că Poliția Locală dispune de aproximativ 40 de camere de supraveghere pentru monitorizarea străzilor din Sfântu Gheorghe, iar dacă vor fi identificate pe baza imaginilor video, persoanele care au scos deșeurile din containere vor fi amendate.

Articolul precedentSepsi OSK şi Viitorul Constanţa, un nou egal la Sfântu Gheorghe
Articolul următorCopii cu malformații congenitale operați în cadrul unui workshop demonstrativ, la Sfântu Gheorghe