O echipă de medici specialiști de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe, coordonată de dr. Mircia Aurel Ardelean din Salzburg, Austria, a efectuat săptămâna trecută o serie de operații de care au beneficiat copii cu diverse malformații congenitale.

Zece copii cu vârste cuprinse între între 5 luni şi 2 ani, diagnosticați cu malformații rectale şi ale aparatului genital, au beneficiat de operații în cadrul unui workshop demonstrativ de chirurgie pediatrică la care  au putut asista prin intermediul imaginilor live, transmise din sala de operaţie, 18 de medici specialişti din judeţul Covasna şi alți 22 din afară.

Managerul Spitalului Județean de Urgență, András-Nagy Róbert a precizat că în ultimii 4 ani au fost organizate 4 workshop-uri de acest fel la Sfântu Gheorghe, medicul Mircia Aurel Ardelean realizând 81 operații pe copii cu diverse malformații, toate pro bono.

Tot în cadrul unui workshop de chirurgie pediatrică, în luna noiembrie 2017, medicii Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, coordonați de dr. Reza Vahdad de la Universitatea din Marburg din Germania, au realizat în premieră o serie de operații laparoscopice, demonstraţiile fiind urmărite în timp real, prin intermediul camerelor de filmat, de mai mulţi medici chirurgi veniţi din ţară.

Articolul precedent„Shopping” din containere semiîngropate, la Sfântu Gheorghe
Articolul următorA început a doua etapă de înscriere în învăţământul primar 2019 – 2020