Tribunalul Covasna a emis sentinţa definitivă conform căreia amenda pe care prefectul Sebastian Cucu a aplicat-o primarului mun. Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, pentru arborarea steagurilor maghiare la 15 martie 2018, a fost legală.

Potrivit sentinţei, tribunalul a admis contestaţia prefectului, depusă împotriva sentinţei din prima instanţă, care a fost favorabilă primarului şi a respins, definitiv, ca nefondată, acţiunea lui Antal Árpád.

Prefectul judeţului Covasna a aplicat câte o amendă în zilele de 14 şi 15 martie 2018, în valoare de 5.000 de lei, primarilor Antal Árpád din Sfântu Gheorghe şi Bokor Tibor din Târgu Secuiesc, ca urmare a utilizării simbolurilor maghiare la decorarea oraşelor, expuse în cinstea sărbătorii naţionale ungare, fără ca steagurile maghiare să fi fost însoţite de câte un steag românesc.

Primarul Antal Árpád este obligat acum, definitiv, să achite suma de 10.000 de lei amendă pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei în data de 15 martie 2018.

Antal Árpád a fost amendat și anul acesta cu suma de 10.000 de lei tot pentru arborarea nelegală a drapelului Ungariei pe 15 martie.

Articolul precedentDezbatere la Sfântu Gheorghe în cadrul campaniei anticorupţie „Tu poţi face lumină”
Articolul următorCrucea Roșie Covasna lansează campania „Primul ajutor pentru dințișor”