Programul Școlar Colgate va ajunge în perioada noiembrie 2019 – februarie 2020 în 11 județe din România, printre care şi Covasna.

Astfel, aproximativ 77.000 de copii din clasele primare vor învăța de la voluntarii Crucii Roșii Române cum să aibă grijă de sănătatea lor orală și ce pași să urmeze în cazul unui traumatism dentar. Județele care vor participa la etapa din această toamnă a Programului Școlar Colgate sunt Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Prahova, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

„Ne bucurăm să fim pentru al cincilea an consecutiv alături de Colgate România în derularea programului de educație pentru sănătatea oro-dentară. Stilul de viață înfluențează semnificativ starea de sănătate a copiilor noștri, iar scopul nostru este să încurajăm comportamente corecte de igienă orală în rândul copiilor, cu implicarea activă a părinților, astfel încât această activitate preventivă să devină o rutină pentru cei mici, dimineața și seara. Ne bucurăm, de asemenea, că putem aduce informații noi în fiecare etapă a Programului Școlar Colgate și sperăm că toate acestea vor contribui la dezvoltarea armonioasă a copiilor”, a declarat Dr. Victoria Mihăescu, Director Programe, Societatea Națională de Cruce Roșie din România.

La finalul fiecărei lecții, copiii primesc produsele de bază pentru îngrijirea dinților (o periuță de dinți și o pastă de dinți Colgate) și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic. Părinții primesc o broșură cu sfaturi pentru ca cei mici să aibă un zâmbet sănătos. Școlile participante în Programul Școlar Colgate primesc produse Protex pentru igiena mâinilor. Astel, copiii pot exersa acasă și la școală noile deprinderi dobândite în cadrul programului.

Articolul precedentSentinţă definitivă: amenda aplicată din cauza arborării steagului maghiar la 15 martie este legală
Articolul următorAUDIO: Tupeu de baron! Marian Oprișan amenință un jurnalist Realitatea Plus