Senatorul PMP Covasna, Gheorghe Baciu, își exprimă satisfacția față de măsura Senatului României de a adopta reducerea numărului de parlamentari la 300.

În calitate de semnatar și inițiator al proiectului legislativ al Partidului Mișcarea Populară (PMP) privind reducerea numărului de parlamentari la 300, senatorul de Covasna Gheorghe Baciu a transmis joi că își exprimă satisfacția pentru adoptarea măsurii de către Senatul României

În plină campanie pentru un nou referendum, cred că parlamentarii puterii au realizat, chiar dacă nepermis de târziu, faptul că numai respectând voința populară exprimată atunci, în 2009, se pot valida și implementa legal și rezultatele inițiativei parlamentare de a supune modificarea Constituției României în privința redefinirii familiei prin referendumul programat în 6-7 octombrie 2018. Ceea ce dă posibilitatea ca Proiectul de modificare a Legii nr. 208 din 2015 pentru alegerea Senatului și Camerei Deputaților și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, aprobat în această săptămână de Senatul României să fie înscris în ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților din săptămâna viitoare și să fie adoptat ca un semnal în perspectiva validării și legiferării rezultatelor noului referendum.”, a transmis senatorul PMP, Gheorghe Baciu.

El a afirmat că numai așa actuala putere își va putea demonstra reala preocupare faţă de voinţa poporului exprimată prin referendum.

Doar așa îsi poate dovedi voința politică de a respecta rezultatele acestui demers constituțional, putând deveni astfel credibilă în mesajele pe care le transmite zilele acestea cu referire la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie a.c.”, a mai transmis senatorul PMP.

Totodată, acesta a precizat că speră ca aprobarea tacită a inițiativei legislative să nu se datoreze unei „scăpări”, sau neatenției reprezentanților majorității parlamentare în derularea procesului legislativ, ci conștientizării de către aceștia a necesității de a intra în legalitate constituțională, în conformitate cu rezultatele referendumului din anul 2009 privind reducerea la 300 a numărului de parlamentari.

Articolul precedentPNL Covasna: „Solicităm prefectului să informeze populația ce despăgubiri au ajuns în județul Covasna”
Articolul următorCovăsnenii vor putea depune cererile pentru ajutoarele de încălzire începând de luna viitoare