Conducerea PNL Covasna îi cere prefectului județului Covasna, Sebastian Cucu, să prezinte situația dosarelor anchetelor sociale în urma inundaţiilor din această vară. 

De asemenea, PNL Covasna îi solicită prefectului să îi informeze pe cetățenii afectați de inundațiile din vara acestui an dacă centralizatoarele cu titularii ajutorului de urgență au fost aprobate de Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian, susține că după indundații reprezentanții Guvernului s-au arătat interesați de situația sinistraților, au făcut calcule, după care au plecat și au uitat cu totul de promisiunile făcute, astfel că din totalul celor 63 de dosare întocmite, doar 7 au fost plătite până în prezent, majoritatea rămânând nerezolvate în pragul sezonului rece.

„Solicităm prefectului să facă public motivul real pentru care nu s-a rezolvat această situație. (…) Pe ce criteriu au fost selectate la plată dosarele nici autoritățile locale nu știu, viceprimarul comunei Dobârlău spune că nu există nici o informare din care să reiasă de ce au fost despăgubiți doar anumiți cetățeni și nici dacă pe viitor se vor mai face și alte plăți. Solicităm prefectului județului Covasna să informeze populația cât din totalul de 6.000.000 lei aprobați conform Hotararii 480/2018 pentru despăgubirile pagubelor provocate de inundațiile din iunie-iulie 2018 au ajuns în județul Covasna, știut fiind că acest județ a fost cel mai afectat.”, a transmis președintele PNL Covasna, Olimpiu Floroian.

Acesta spune că de curând a primit o nouă sesizare din partea locuitorilor din Lunca Mărcușului, care se tem că nu vor mai beneficia de despăgubiri.

 

 

Articolul precedentNoaptea Albă a Galeriilor ajunge în județul Covasna
Articolul următorSenatorul Gheorghe Baciu salută adoptarea reducerii numărului de parlamentari la 300