Ajutor de incalzire

Covăsnenii care au venituri mici vor putea depune începând cu data de 15 octombrie (a.c.), la Direcțiile de Asistență Comunitară ale Primăriilor de pe raza localităților în care domiciliază, cerereile pentru ajutoarele de încălzire.

Potrivit conducerii Direcției de Asistență Comunitară Sfântu Gheorghe, ajutorul de încălzire se acordă pentru o perioadă de cel mult 5 luni, în perioada 1 noiembrie – 31 martie, iar cererile vor putea fi depuse în perioada 15 octombrie-20 noiembrie (a.c.).

Cei care vor depune cereri după 20 noiembrie vor primi ajutoarele de încălzire proporțional. Dacă de exemplu cineva depune până pe 20 decembrie, va beneficia de ajutorul de încălzire începând cu 1 decembrie și până pe 31 martie,” a explicat directorul Direcției de Asistență Comunitară Sfântu Gheorghe, Tanko Vilmos.

Suma acoperită de autorități din costul de încălzire variază în funcție de venitul net mediu lunar/persoană, iar pentru a fi eligibili beneficiarii trebuie să aibă venituri care să nu depășească plafonul de 615 lei/membru de familie.

Pentru venituri de 155 lei/membru de familie se poate beneficia de o compensație de 262 de lei la gaze naturale și 54 de lei la lemne. Dacă venitul este foarte aproape de plafonul de 615 lei, compensația este mică, ajunge la doar 16 lei.”, a mai explicat directorul Direcției de Asistență Comunitară Sfântu Gheorghe.

Aproximativ 670 de cereri pentru ajutoarele de încălzire au fost înregistrate anul trecut la Direcția de Asistență Comunitară Sfântu Gheorghe.

Articolul precedentSenatorul Gheorghe Baciu salută adoptarea reducerii numărului de parlamentari la 300
Articolul următorFost agent de la rutieră condamnat definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare