Administrația Națională de Meteorologie a emis marți o avertizări cod galben și portocaliu de intensificări ale vântului, ninsori și viscol, ce vizează mare parte din țară, inclusiv județul Covasna.

Potrivit meteorologilor, începând de marți, de la ora 13:00, și până miercuri, la ora 08:00, se vor semnala intensificări ale vântului și cantități de precipitații; ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1700 m.

Va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul și centrul țării, iar la munte vor fi precipitații mixte. În noaptea de marți spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intracarpatice ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, iar la munte și în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantitățile de precipitații vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice și centrale, cu viteze în general de 55…65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

Drumarii sunt pregătiți să intervină

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov au anunțat sunt pregătiți să intervină în zonele afectate, cu peste 250 de utilaje.

„Iarna ne aduce aminte din nou că suntem încă în luna februarie cu un episod de ninsori și viscol. Meteorologii au emis în acest sens o avertizare cu COD GALBEN valabil pentru această seară și mâine toată ziua. DRDP Brașov este pregătită să intervină în zonele afectate cu peste 250 de utilaje cu lamă și răspânditor de sare și nisip iar în depozite avem în stoc de aproximativ 25.000 de tone de materiale antiderapante”, au transmis reprezentanții DRDP Brașov.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență și să adapteze viteza la condițiile de drum.

Articolul precedentSingurul bloc cu bulină roșie din Sfântu Gheorghe va fi reabilitat
Articolul următorPrimăria Sfântu Gheorghe va aloca peste 10 milioane de euro în următorii ani, pentru modernizarea a 17 unități de învățământ