Elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, și care au posibilităţi materiale reduse pot aplica la Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare.

Înspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Covasna a publicat, luni, calendarul și regulamentul de înscriere pentru programul „Euro 200”. Toți elevii și studenții care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie pot solicita un ajutor financiar echivalent cu 200 de euro, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

„Stabilirea numărului de beneficiari se realizează în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, în raport cu bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naționale pentru derularea „Euro 200” în anul 2019 (aproximativ 12 milioane lei). Afișarea pe site-ul euro200.edu.ro a beneficiarilor este prevăzută pentru data de 30 de mai. În perioada 31 mai – 20 iunie se depun și se evaluează contestațiile, iar data de 4 iulie este termenul limită pentru afișarea listei finale (aprobată prin ordin de ministru) pe pagina web menționată anterior”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației Naționale, publicat pe site-ul IȘJ Covasna.

Termenul limită pentru depunerea cererilor este 19 aprilie, inclusiv

Eliberarea bonurilor valorice se va face în perioada 22 iulie – 9 august, la nivelul unităților de învățământ/universităților. Acestea vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de computere la orice furnizor de profil, în perioada 24 iulie – 10 octombrie 2019.

Programul „Euro 200” se derulează începând cu anul 2004, cu scopul de a stimula achiziţionarea de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competenţe în utilizarea mijloacelor IT & C. În cei 15 ani de aplicare a programului „Euro 200”, peste 300.000 de elevi și studenți au beneficiat de sprijin pentru achiziţia de computere.

Articolul precedentÎncep lucrările de reabilitare a traseelor turistice din județul Covasna
Articolul următorMunicipiul Sfântu Gheorghe s-a înfrăţit cu localitatea Skorenovac din Serbia