Odată cu venirea primăverii, Serviciul Public Salvamont Covasna a început lucrările de reabilitare pe traseul turistic marcat cu punct roșu, între Sfântu Gheorghe – Vâlcele – Șugaș Băi – Sfântu Gheorghe.

Traseul, care se întinde pe o distanță de aproximativ 30 km, este unul vechi și nu mai fusese reabilitat de ceva vreme, astfel că multe dintre marcaje nu mai erau vizibile.

„Sunt unele marcaje vechi și marea majoritate nici nu se văd, încercăm să le revopsim, și unde considerăm că traversează zone nesigure vom face o deviere de la traseul vechi și vom marca în continuare. Va fi un circuit cu punct roșu, este un traseu foarte vechi dar accesibil tot anul, practicabil, cu grad de dificultate mediu”, ne-a declarat unul dintre reprezentanții Salvamont Covasna.

Salvamontiștii le recomandă turiștilor ca înainte să se aventureze în drumeții să-și planifice și  pregătească din timp excursiile și să nu pornească la drum singuri: „Cam în toată zona sunt animale sălbatice, este pădure, dar cu grijă se poate parcurge acest traseu. Este important, în primul rând, ca turiștii să nu se deplaseze singuri, cineva să știe despre locul exact unde vor să se ducă, să știe și altcineva despre traseul pe care grupul respectiv dorește să îl parcurgă. Dacă sunt în grup, cu siguranță fac și zgomot și atunci nu ar trebui să aibă probleme cu animalele”.

Serviciul Public Salvamont Covasna a fost înfiinţat în urmă cu mai bine de un an, în subordinea Consiliului Județean. Până în prezent, salvamontiștii au marcat mai multe trasee turistice pe aproximativ 400 de kilometri în munţii Bodoc şi Baraolt, au instalat zeci de panouri de informare şi semnalizare şi au editat hărţi digitale care pot fi găsite pe site-ul instituţiei.

Foto: Facebook / Salvamont Covasna

Articolul precedentRezultate simularea Evaluării Naționale: Sub 50% dintre elevii covăsneni au obținut nota 5
Articolul următorSe fac înscrieri pentru programul „Euro 200”