Ministerul Educaţiei a lansat, în data de 23 aprilie, un concurs pentru profesorii din toată ţara care, prin modul lor de predare, stârnesc curiozitatatea elevilor şi-i fac să meargă la şcoală de drag. Singurul program care îşi propune să pregătească profesori pentru a preda prin metode moderne este în căutare de „bune practici” în Educaţie.

„Creatori de educație” își propune recunoașterea și valorizarea profesorilor din învățământul primar și gimnazial care au o contribuție remarcabilă la dezvoltarea competențelor promovate prin noul curriculum național.

Cadre didactice din învățământul primar și gimnazial, recunoscute pentru implicarea activă în îmbunătățirea calității actului educațional, pot fi înscrise pe platforma www.creatorideeducatie.ro. Acestea își pot înregistra singure modelele de bune practici sau pot fi propuse, prin înscriere, de elevi, părinți, colegi din sistemul de învățământ, reprezentanți ai ONG-urilor.

„Un model de bună practică în educație presupune cunoașterea nevoilor și intereselor fiecărui copil, adaptarea creativă a strategiilor didactice la specificul său (dar și a clasei/unității de învățământ/zonei socio-economice și culturale) și implicarea actorilor relevanți din comunitate în activitățile de învățare. Astfel, un profesor creator de educație promovează activități și practici didactice eficiente și scalabile în structurarea competențelor, abilităților, aptitudinilor și atitudinilor elevilor săi, inspiră și sprijină parcursul școlar al acestora în niveluri superioare de educație”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Educației.

„Creatori de educație” se va desfășura anual, în perioada 2019 – 2021. În acest an, în apropierea Zilei Profesorului (5 octombrie), vor fi acordate câte 20 de premii pentru modele din nivelul primar și gimnazial, respectiv 10 premii speciale.

Articolul precedentCrucea Roșie Covasna organizează și în acest an „Weekend în familie”
Articolul următorIncendiu puternic la Tălişoara. Patru ore de luptă cu flăcările