Pompierii covăsneni au fost solicitaţi în această dimineaţă să intervină la un incendiu produs la o şură din localitatea Tălişoara.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale cu apă şi spumă şi o ambulanţă Smurd din cadrul Detașamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe şi  alte două autospeciale ale Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Baraolt şi Brăduţ.

În momentul sosirii la faţa locului, flăcările se manifestau cu violenţă şi la acoperişul şopronului, cu posibilitate de propagare la casa de locuit.

Eforturile depuse de pompierii militari şi voluntari pe parcursul a patru ore au dus la salvarea casei de locuit şi a altor anexe din apropiere, precum şi a 18 vaci şi 10 viţei.

În urma incendiului au ars acoperişurile construcţiilor pe o suprafaţă de circa 260 mp, 20 de tone de fân balotat, circa 5,8 tone de porumb, mai multe animale şi păsări (3 porci, 1 viţel, 1 câine, 12 găini şi 10 păsări),  un tractor şi alte bunuri depozitate.

Din fericire, nu au exitat victime omeneşti, iar cauza probabilă a incendiului o reprezintă un scurtcircuit la un cablu electric defect.

Articolul precedentSe caută modele de bune practici în învățământul românesc
Articolul următorAproape 1 milion de lei la Sfântu Gheorghe pentru proiecte culturale, sportive și de tineret