Brânzeturile ar putea fi la fel de scumpe precum carnea! Este anunțul care vine chiar de la producători. Cele mai multe scumpiri sunt puse pe seama secetei și a crizei energetice. Vom plăti mai mult și pentru celelalte alimente de bază din această toamnă. Deși prețurile sunt mai mari, producătorii se plâng că abia supraviețuiesc, căci puterea de cumpărare a românilor este din ce în ce mai slabă! 

 

Față de anul trecut, kilogramul de brânză costă dublă. Spre exemplu, telemeaua de vacă se vinde în unele piețe cu prețuri cuprinse între 25 și 40 de lei. Brânzeturile de oaie și capră sunt și mai scumpe. Chiar 45 de lei cer negustorii de la oraș pentru un kilogram de brânză de capră. Din această toamnă prețurile vor crește din nou din cauza costurilor pe care fermierii le suportă.

„Pentru un kg de branză eu folosesc 8 litri de lapte bun. 8 litri costă 24 de lei. Păi branza cu cât să o vindem? Trebuie să vindem cu 50 de lei. Intra și costurile procesarii, intra și transportul, distribuția, plus taxa de magazin. Ușor-ușor o să dispară și fermele de vaci. O să mâncăm numai lapte vegetal, numai branză vegetală”, a afirmat un fermier. 

 

Mulți dintre români fie au renunțat la brânzeturi, fie cumpără în cantități foarte mici.

Se anunță noi scumpiri și la celelalte alimente de bază. Carnea, ouăle și legumele ne vor costa mai mult cu zece procente. 

Articolul precedentConservele pentru iarnă, mult mai scumpe față de anul trecut: ce variante au românii
Articolul următorCompaniile din România, tot mai expuse atacurilor cibernetice