Din cauza valului de scumpiri, conservele pentru iarnă și zacusca ne costă chiar și de două ori mai mult în acest an! Legumele sunt mai scumpe cu 15 procente, iar costurile cresc în funcție de numărul membrilor familiei. Vinetele, ardeii și roșiile sunt principalele produse pentru care plătim mai mult. Există și variante prin care românii pot economisi: să cumpere direct de la producători. 

 
 

Forfota din piețe și magazine din anii trecuți pentru pregătirile pentru iarnă a dispărut! Din cauza scumpirilor la alimentele de bază, puține sunt gospodinele care pregătesc zacusca, murături sau alte conserve. Cele care au deja provizii în cămară au căutat în piețe până au găsit produse mai ieftine.

Față de anul trecut totul este mai scump. Cele care conduc clasamentul sunt uleiul și legumele.

 

Există însă și variante prin care românii pot economisi până la câteva sute de lei dacă aleg să cumpere în cantități mai mari, direct de la producător.

În timp ce în magazine ajungem să plătim între 5 și 7 lei pentru un kilogram de vinete, la poarta fermei kilogramul se vinde cu 4 lei.

 

Potrivit datelor INS, și condimentele s-au scumpit cu mai bine de 10%. 

Articolul precedentProblema de clasa I care dă bătăi de cap adulților. Câte ouă fac 12 găini în 12 zile?
Articolul următorScenariu ALARMANT: brânzeturile ar putea ajunge să fie mai scumpe decât carnea. Telemeaua riscă să devină un LUX