Eaton anunţă publicarea unui studiu tehnic ce adresează problema securităţii cibernetice pentru sistemele de control industriale şi prezintă soluţiile pentru protejarea eficientă a reţelelor OT (Operational Technology), conform unui comunicat.

Potrivit sursei citate, digitalizarea devine din ce în ce mai extinsă la nivelul tuturor industriilor, astfel că de ceva vreme nu mai vorbim doar despre IT (information technology – tehnologia informaţiei), ci tot mai mult despre OT. Asta pentru că procesul de digitalizare a conectat clădirile comerciale, reţelele electrice sau chiar unităţile de producţie. Dar chiar dacă suntem tot mai conectaţi, aspectul securităţii a rămas destul de mult în urmă.

Potrivit unei statistici a Agenţiei pentru Securitatea Sistemelor Informatice din Franţa (ANSSI), în perioada 2020 – 2021, în Europa, numărul atacurilor cibernetice s-a majorat cu 37,7%. Acelaşi document arată că 32% dintre organizaţiile vizate de atacuri cibernetice în 2021 au fost de acord să plătească o răscumpărare hackerilor, faţă de numai 26% în 2020.

Tendinţa aceasta este confirmată şi pe piaţa din România, acolo unde specialiştii spun că s-au înregistrat cu 31% mai multe atacuri cibernetice în 2021 faţă de 2020, principalele ţinte fiind industriile de retail şi transporturi, subliniază sursa citată.

Articolul precedentScenariu ALARMANT: brânzeturile ar putea ajunge să fie mai scumpe decât carnea. Telemeaua riscă să devină un LUX
Articolul următorStudiu Deloitte: Companiile apelează tot mai mult la soluții bazate pe tehnologie, precum inteligența artificială, roboți sau aplicații mobile, pentru suplinirea deficitului de forță de muncă