Polițiștii covăsneni, cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna și al reprezentanților ocoalelor silvice competente, au acționat în ultimele zile în mai multe localități din județ pentru prevenirea și combaterea faptelor ilicite și menținerea climatului de siguranță publică.

În cadrul unei acțiuni desfășurate marți de polițiștii din cadrul Secției Rurale 2 – Târgu Secuiesc, pe raza comunelor Brețcu, Ojdula, Ghelința, Turia, Cernat, Sânzieni și Poian, au fost desfășurate 28 de controale și verificări, iar trei persoane au fost conduse la sediu pentru verificări suplimentare. În urma activităților, au fost constatate 17 abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate sancțiuni în valoare de 9.885 de lei.

O altă acțiune a polițiștilor din cadrul Serviciului de Ordine Publică, desfășurată miercuri, în intervalul orar 11:00-16:00, în zona localităților Baraolt și Târgu Secuiesc s-a finalizat cu aplicarea de către oamenii legii a 4 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 4.000 de lei, pentru diferite nereguli constatate.

„În cadrul acestei acțiuni, în urma unui control efectuat la sediul unei persoane fizice autorizate, au fost constatate nereguli în sensul că fuseseră achiziționați pomi de Crăciun în mod legal, însă nu a fost îndeplinită obligația de înscriere a acestei operațiuni în registrul de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de materiale lemnoase. Operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1.000 de lei. Totodată, un bărbat de 37 de ani a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, după ce polițiștii au constatat că acesta ar fi achiziționat pomi de Crăciun în baza unui aviz de însoțire secundar, iar ulterior i-a valorificat fără a respecta condițiile prevăzute de legislația în vigoare. În acest caz s-a dispus și confiscarea valorică a 40 de pomi de Crăciun”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Nicoleta Tolvaj-Marin.

Amenzi de peste 25.000 de lei în doar 5 ore

În urma unei alte acțiuni, desfășurată pe raza comunelor Ghidfalău, Valea Crişului şi Bodoc, în doar 5 ore polițiștii au constatat 30 de abateri de natură contravențională, valoarea sancțiunilor aplicate fiind de peste 25.000 de lei. De asemenea, pentru diverse abateri în trafic oamenii legii au reținut și 4 certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni vor mai fi desfășurate și în perioada următoare, prin acestea urmărindu-se menținerea climatului de siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor de natură a aduce atingere ordinii și liniștii publice.

Articolul precedentCovasna: Peste 3.000 de litri de alcool şi bunuri de peste 100.000 de lei, ridicate în urma unor percheziţii
Articolul următorÎncepe Festivalul fotbalului la Sfântu Gheorghe!