În perioada 4-6 octombrie, polițiștii rutieri și de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au continuat acțiunile pe șoselele covăsnene pentru prevenirea evenimentelor rutiere, depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, precum și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică în rândul comunității.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate un număr de 121 de sancțiuni contravenționale, au fost reţinute 10 permise de conducere şi 4 certificate de înmatriculare.

Totodată, poliţiştii au constatat 7 infracțiuni.

Băuţi sau fără permis la volan

Sâmbătă, 05 octombrie, în jurul orelor 11:20, polițiștii din cadrul Postului de Poliţie Brăduţ, aflăndu-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza satului Filia, au oprit în trafic un autoturism condus de către un tânăr cu vârsta de 29 ani.

Întrucât cel aflat la volan emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat și condus la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/L alcool pur în sânge.

Tot sâmbătă, în jurul orelor 19:20, polițiștii din cadrul Poliției Baraolt, acționând în afara localități Bățani din direcția Aita Seacă spre Bățani, au identificat în trafic un tânăr în vârstă de 17 ani care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. Totodată, s-a constat că numărul de înmatriculare provizoriu este expirat din data de 14.02.2019.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Şi poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliție Bodoc și Ghidfalău au depistat în trafic, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza localităţii Ghidfalău, un autovehicul condus de către un bărbat de 55 de ani, iar în urma testării acestuia cu aparatul etilotest au contatat că acesta băuse, rezultatul fiind de 0,94 mg / l alcool în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească, unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele lui s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Duminică, în jurul orei 00:00, polițiștii din Târgu Secuiesc au identificat în trafic un bărbat în vârstă de 45 de ani care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest acesta a indicat o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i s-au recoltat două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele lui a fost deschis dosar de cercetare pentru conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot în Târgu Secuiesc, şi tot duminică, în jurul orelor 03:40, polițiștii covăsneni au oprit în trafic un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 50 de ani, pe care l-au testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a indicat o valoare de 1,06 mg/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge pentru determinarea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Un alt bărbat, în vârstă de 53 de ani, a fost oprit de poliţiştii covăsneni duminică, în jurul orei 15:48, pe DN 13E, în localitatea Păpăuți, şi întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a refuzat prelevarea probelor biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei în urma conducerii acestuia la unitatea spitalicească.

Totodată, în urma verficărilor efectuate s-a constatat faptul că cel aflat la volan nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Articolul precedentPremieră covăsneană: Maria Raluca Artene – bronz la seniori în competiţia Cupa României
Articolul următor3 câini și-au găsit stăpân după Ziua porților deschide de la Adăpostul din Câmpu Frumos