ACS Ciprian Sfântu Gheorghe a luat startul la competiția Cupa României pentru seniori, tineret și juniori care s-a desfășurat în perioada 4–6 octombrie 2019, în bazinul olimpic “Mihai Mitrofan” (bazin de 50m – 10 culoare) din Brașov.

Competiția, organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern şi aflată la prima ediție, a adunat la start aproximativ 300 de sportivi de la peste 60 de cluburi din ţară, inclusiv seniorii Robert Glinţă şi Daniel Martin, calificaţi deja la Olimpiada de la Tokyo din 2020.

Cea mai tânără campioană de înot din județ, Maria Raluca Artene confirmă și la senioare. La doar 10 ani, categoria copii, obținea prima medalie de aur în proba de 50m spate și devenea prima campioană națională la înot din Sfântu Gheorghe. 6 ani mai târziu, tânăra sportivă reuşeşte să obţină medalia de bronz la seniori și tineret, la proba 50 m spate cu timpul 31”71 în finală, fiind un record personal, şi 32”09 în serii/calificări.

Rezultate excelente a obţinut şi sportivul Barabás András (16 ani), care s-a clasat pe locul 11 la proba 50m liber cu timpul 26”02 și pe locul 12 la proba 50m fluture cu timpul 27”90, ambele probe în serii la juniori.

Sunt foarte mulțumit de rezultatele obținute, după 10 ani de pregătire obținem o primă medalie la seniori! Suntem printre puținele cluburi de sporturi olimpice din județ, care se pot mândri cu rezultate la toate categoriile, de la copii până la seniori. Aceste rezultate demonstrează constanța, perseverența și calitatea pregătirii noastre, deși nu avem cele mai bune condiții pentru a face acest lucru…. Acești sportivi au nevoie de apreciere și susținere în pregătirirea pe care o fac, având în vedere că sunt produsul orașului nostru, crescuți și pregătiți aici, reprezentându-ne la competiții de înot, la cel mai înalt nivel național, categoria seniori, tineret și juniori”, a declarat antrenorul senior Ciprian Grosu.

Articolul precedentÎn weekend la Sfântu Gheorghe are loc o nouă ediţie „Retroparada toamnei”
Articolul următorSancţiuni aplicate de polițiștii covăsneni în weekend