Trei câini și-au găsit familii noi după Ziua porților deschise, organizată la sfârșitul săptămânii trecute de TEGA și Asociația pentru Câini fără Stăpâni AMY, la Adăpostul de la Câmpu Frumos. Potrivit organizatorilor, în ciuda vremii nefavorabile evenimentul s-a bucurat de un real succes, fiind prezente aproximativ 60 de persoane.

Președinta Asociației pentru Câini fără Stăpâni AMY, Pora Kinga ne-a precizat că scopul principal al evenimentului a fost încurajarea adopției, întrucât, la ora actuală, Adăpostul din Câmpu Frumos a devenit neîncăpător.

„Nu ne-am așteptat să vină atâta lume, au fost în jur de 60 de persoane. A fost destul de bine, am încercat cât de cât să promovăm Adăpostul. La finalul celor 4 ore au fost luați în adopție doi adulți și un pui, cei care au adoptat sunt din Sfântu Gheorghe. Scopul a fost să mai reamintim lumii că există acest adăpost și că pot merge oricând să adopte. Sperăm că așa își va mai aduce aminte lumea din când în când (…) Încă sunt câini pe străzi care trebuiesc capturați, dar nu mai sunt locuri, Adăpostul este plin, efectiv nu mai sunt spații pentru alți câini. Ideea era să mai adopte lumea pentru că altfel câinii mai vechi sunt eutanasiați ca să se facă loc pentru alții. Noi, și TEGA încercăm să evităm asta, să nu fie nevoie de așa ceva”, ne-a explicat Pora Kinga.

Potrivit acesteia, Adăpostul de câini de la Câmpu Frumos, operat de TEGA, are la această oră aproximativ 150 de câini care aşteaptă să fie adoptaţi. Adopția este gratuită, animalele sunt prevăzute cu cip, iar vaccinurile sunt făcute la zi. Ea a mai precizat că cei care doresc să sprijine Asociația și Adăpostul o pot face și donând mâncare, întrucât în sezonul rece câinii au nevoie de mai multă hrană.

„Pe lângă cei 3 câini care au fost adoptați după Ziua porților deschise, 7 câini au plecat săptămâna trecută, joi, la asociația din Olanda cu care colaborăm deja de 4 ani. Mai adoptă și ei, ne mai ajută cu mâncare (…) În sezonul rece câinii mănâncă mai mult ca să supraviețuiească, așa că oricine dorește poate să meargă să ducă un sac de hrană la Adăpost. Acolo pot găsi și mai multe informații despre adopții dacă sunt interesați”, a mai spus Președinta Asociației pentru Câini fără Stăpâni AMY.

Cei care doresc să facă donații, să adopte un câine sau să sesizeze Adăpostul cu privire la câinii vagabonzi din Sfântu Gheorghe au la dispoziție numărul de telefon 0769 065 095 sau adresa de e-mail: [email protected].

Adăpostul din Câmpu Frumos se află în administrarea TEGA SA din 2014, timp în care au fost capturați de pe străzi aproape 3.500 de câini, iar aproximativ 1.300 dintre aceștia și-au găsit stăpân.

În ultimii ani au fost făcute mai multe investiții, a fost înfiinţat un cabinet veterinar, iar canalizarea și recondiționarea cuştilor a fost finalizată, fiind în curs de desfășurare schimbarea acoperişurilor. Câinii din Adăpost sunt sterilizaţi şi primesc vaccinări obligatorii împotriva celor mai frecvente boli și diverși paraziți. Majoritatea câinilor sunt extrem de prietenoși, cea mai mare parte din fiind formată din câini de talie medie, care sunt ușor de adaptat vieții într-un apartament de bloc și au nevoie doar de o carte de identitate pentru adopție.

Articolul precedentSancţiuni aplicate de polițiștii covăsneni în weekend
Articolul următorProgramul complet al Festivalului D-Butan-T. „Dragonul de aur” deschide oficial ediția