Centrul Judeţean pentru Protecţia Naturii şi Salvamont Covasna a organizat în ultimele zile o serie de activități dedicate elevilor de clasele a VIII-a de la Colegiul Székely Mikó din Sfântu Gheorghe.

Aceștia au învățat despre ariile naturale protejate aflate în administrarea Consiliului Județean Covasna, protejarea mediului înconjurător, și speciile aflate pe cale de dispariție în județul Covasna.

„Am vorbit despre protecția naturii în general. Prima întâlnire a avut loc în data de 22 noiembrie cu elevi din două clase. Tema principală a fost situl Natura 2000 Munții Bodoc-Baraolt și păsările din sit, dar s-a pus un accent deosebit asupra informării elevilor despre importanța evaluării acțiunilor umane înainte ca acestea să fie făcute, deoarece înlăturarea efectelor negative poate costa mult, iar de multe ori nici nu mai este posibilă readucerea naturii la starea inițială. Laboratorul de biologie al liceului, cu animalele împăiate acum un secol, este un bun loc de a le arăta și specii dispărute deja din fauna județului”, au transmis reprezentanții Salvamont Covasna.

La începutul lunii octombrie, Centrul Judeţean pentru Protecţia Naturii şi Salvamont Covasna a desfășurat la Școala Generală „Kún Kocsárd” din Ojdula, în cadrul programului „Școala altfel”, o acțiune în cadrul căreia elevii au aflat despre drumeții, protecția naturii și valorile naturale ale județului Covasna, relația om-natură dar și procedurile care trebuie urmate în cazul producerii unor accidente în natură.

 

Articolul precedent„Chipul din oglinda apei” al Trupei Osonó din Sfântu Gheorghe se joacă pe cea mai importantă scenă de teatru din Ungaria
Articolul următorCristina Teodora Gârbea, concert de gală la Sfântu Gheorghe de 1 Decembrie