Trupa Teatrului Independent Osonó din Sfântu Gheorghe a fost invitată să joace din nou pe cea mai importantă scenă de teatru din Ungaria, Katona József Színház din Budapesta.

Spectacolul „Chipul din oglinda apei” se va juca miercuri, 27 noiembrie, de la ora 19:15, și din nou joi, de la ora 13:15, în capitala Ungariei, pentru elevii Școlii Gimnaziale Leövey Klára.

De asemenea, vineri, 29 noiemrbie, de la ora 19:30, actorii Teatrului din Sfântu Gheorghe vor fi prezenți în orașul Gyöngyös, unde se desfăşoară cea de a 5-a ediție a Festivalului Teatrului de Studio. După fiecare reprezentaţie, vor avea loc dezbateri cu publicul.

„Chipul din oglinda apei este un spectacol prin care Trupa Osonó a experimentat formula de teatru documentar, pe urmele problemelor copiilor singuratici, ale părinţilor neajutoraţi şi ale tinerilor vulnerabili. Pornind pe urmele acestor probleme, membrii Trupei au trecut prin filtrul unor lungi dezbateri toate realităţile descoperite, rezultând în final un scenariu comun pe care s-a construit spectacolul, care a avut premiera în data de 21 mai 2011 și de atunci s-a tot jucat pe 3 continente, respectiv în 25 de țări și 18 de orașe. Producția „Osonó” a reprezentat România și Europa de Est la 12 festivaluri internaționale şi a obținut mai multe premii”, a transmis regizorul Teatrului, Fazakas Misi.

Teatrul Osonó este o iniţiativă teatrală independentă, un atelier cultural unde tinerii au şansa de a experimenta diverse formule teatrale contemporane, în cadrul unor workshop-uri şi training-uri, iar reprezentaţiile sunt urmate de dialoguri cu spectatorii, cu scopul de a exersa împreună comunicarea pe teme de interes comun. 

Proiectele educaţionale şi sociale ale Trupei Osonó sunt gândite drept spaţii de întâlnire şi dezbatere pe teme de maximă actualitate, unde participanţii trăiesc o intensă experienţă a cunoaşterii de sine, prin confruntarea cu ceilalţi.

Imagine

Articolul precedentProfesori din 5 țări, vizită la Casa memorială „Romulus Cioflec” din Araci
Articolul următorSalvamont Covasna, activități pentru elevii covăsneni