Fundaţia Comunitară Covasna a anunţat luni că în urma acţiunii de strângere a fondurilor pentru susţinerea activistului civic Hans Hedrich, s-au strâns 4.800 de euro, peste 3.200 de lei din această sumă reprezentând contribuţia locuitorilor municipiului Sfântu Gheorghe.

Hans Hedrich a fost obligat de Tribunalul din Viena să achite cheltuielile de judecată în urma pierderii unuia dintre procesele intentate firmei austriece Holzindustrie Schweighofer, deţinătoare a mai multor fabrici de cherestea din România.

Ca urmare a solidarităţii civile, a acţiunii iniţiate la Sfântu Gheorghe care s-a manifestat la nivel naţional, s-au strâns cei 4.800 de euro pentru activistul Hans Hedrich. Locuitorii din municipiul Sfântu Gheorghe au contribuit cu 3.205 lei la această sumă, a transmis luni directoarea executivă a Fundaţiei Comunitare Covasna, Bereczki Kinga, care a mai precizat că donaţiile îi vor fi înmânate personal lui Hans Hedrich, în cursul zilei de miercuri, la sediul fundaţiei din Sfântu Gheorghe.

Sumele excedentare vor fi folosite în acţiuni de protejare a pădurilor

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, activistul a transmis că o parte dintre sumele donate au simbolice, de 1 leu, însă au fost şi persoane care au donat 5.000 lei.

Hans Hedrich a mai precizat că sumele excedentare care vor intra în contul său vpr fi utilizate pentru plata avocaţilor şi pentru organizarea altor acţiuni de protejare a pădurilor.

Articolul precedentPrețurile terenurilor agricole în Covasna, Harghita și Brașov, între 4.000 și 7.000 de euro/ ha
Articolul următorProtocol de colaborare între CCI Covasna şi Regiunea Autonomă Voivodina (Serbia)