Grădinița cu Program Prelungit „Benedek Elek” din Sfântu Gheorghe îi invită pe locuitorii orașului să doneze sânge la Ziua porților deschise.

Sub genericul „Ajutorul e în sângele tău – Porți deschise cu o faptă bună”, joi, 28 martie, locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe vor avea ocazia să viziteze Grădiniţa cu Program Prelungit „Benedek Elek”, unde vor putea dona sânge în cadrul unei campanii, realizată în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine al județului Covasna și Spitalul Judeţean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf”.

„Părinţii vor avea ocazia să viziteze grădiniţa şi grupa pe care o frecventează copilul lor, iar în sala de sport, care va fi amenajată, vor putea dona sânge. Recoltarea de sânge va fi efectuată de o echipă specializată de la Centrul de sânge din Sfântu Gheorghe. Pot dona persoanele care au împlinit 18 ani, au o greutate de peste 50 kg, nu au boli cronice şi nu sunt sub medicaţie. Recoltarea de sânge nu durează mult, în ziua de azi e nevoie doar de 5 minute din timpul tău liber şi ai şi salvat o viaţă. 5 minute = o viaţă. Ajută-ţi aproapele, fii oaspetele nostru, fiindcă a-ţi ajuta semenii este un lucru măreţ şi nobil. Fiecare membru al societăţii din ziua de azi este responsabil, măcar o dată în viaţă, să ajute, să înfăptuiască o faptă bună. Fiecare donare de sânge contează pentru a triumfa în lupta pentru fiecare viaţă”, au transmis organizatorii printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Spitalului Județean de Urgență.

Centrul de Transfuzii Sanguine din Sfântu Gheorghe este singurul centru din ţară care, de două ori pe săptămână, are program şi după-masa, şi oganizează recoltări de sânge în diverse instituţii.

Articolul precedent„Apă pentru toți” – expoziție foto și de desene, de Ziua Mondială a Apei, la Sfântu Gheorghe
Articolul următorMaşină lovită de tren în judeţul Covasna. Şoferul era beat!