Activitatea Judecătoriei Sfântu Gheorghe a fost suspendată timp de o oră marţi, după ce magistraţii au ales să se alăture colegilor din ţară şi să protesteze faţă de OUG 7/2019 privind modificarea legilor justiţiei.

Magistraţii cer abrogarea în totalitate a OUG 7/2019 privind modificarea legilor justiţiei şi spun că acţiunile de protest vor continua până la sfârşitul acestei săptămâni, decizia fiind luată luni în cadrul Adunării generale a judecătorilor.

Noi am luat o hotărâre în Adunarea generală şi suspendăm activitatea între orele 09:30-10:30, zilnic în această săptămână, până vineri. Şi în data de 25 februarie am făcut la fel, iniţial am adoptat doar o hotărâre, am susţinut revendicările celorlalte instanţe, dar nu ne-am întrerupt activitatea. Astăzi, la ora 12 am ieşit în faţa Judecătoriei (…) Lucrurile se pot regla. Nimeni nu a suferit nicio vătămare procedurală, activitatea a fost oprită pentru o oră după care a fost reluată. În 2009 nu am judecat procesele, aici nu se întâmplă acest lucru, este o pauză de o oră. Toate cauzele pe rol pentru acea dată sunt soluţionate, nu e o paralizare a activităţii, dar se poate ajunge şi aici. Vom vedea ce va adopta Guvernul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Sfântu Gheorghe, Jănică Chiper.

Potrivit acestuia, la protest au luat parte judecători şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe, Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, dar şi din cadrul DIICOT.

Articolul precedentProgramele SAM Sfântu Gheorghe, rezultate notabile în rândul comunității rome
Articolul următorÎn acest an, locuitorii din Sfântu Gheorghe nu vor primi scrisori despre situaţia impozitelor locale