Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, care a fost recent reales în funcția de preşedinte al organizaţiei locale UDMR, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că Uniunea nu va accepta numirea în funcţia de prefect a unei persoane care a jignit comunitatea locală.

Acesta a declarat că nu îl interesează etnia următorului ales la cârma Prefecturii Covasna, și că deși a fost amendat de fostul prefect Sebastian Cucu „cum nu au făcut-o toţi ceilalţi prefecţi la un loc”, a avut o relaţie instituţională „cât de cât corectă” cu acesta.

„În primul rând, noi nu suntem la guvernare, nu am fost nici în Guvernul Dăncilă, nici în Guvernul Tudose, nici în Guvernul Grindeanu, nici în Guvernul Ponta, deci nu se pune problema să ceri prefect atunci când nu eşti parte a unui guvern. (…) Pe mine nu mă interesează etnia prefectului, sau partidul care l-a numit, nu mă interesează nici religia şi nici sexul prefectului, mă interesează legile şi programul de guvernare. Mă interesează să nu fie o persoană care a jignit comunitatea maghiară sau comunitatea românească. Deci, să nu vă aşteptaţi să acceptăm orice persoană, evident că vom avea un punct de vedere (…) Cu domnul Sebastian Cucu, care m-a amendat cum nu m-au amendat toţi ceilalţi prefecţi la un loc, am avut o relaţie instituţională până la urmă cât de cât corectă, pentru că între timp şi noi am realizat că, de fapt, prefectul de Covasna este interfaţa unui sistem care nu se vede. El nu face altceva decât să execute anumite ordine venite din partea unui sistem. Și noi învăţăm şi acceptăm regulile jocului, chiar dacă nu suntem de acord de multe ori cu aceste reguli”, a declarat edilul.

Prefectul județului Covasna, Sebastian Cucu, a fost demis marţi din funcţie, alături de ceilalți prefecți de la nivel național, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban.

Contactat telefonic, Liderul PNL Covasna, Olimpiu Floroian a precizat că au fost depuse două propuneri, una pentru funcţia de prefect şi alta pentru cea de subprefect de Covasna, însă a refuzat să facă publice numele celor doi propuşi.

Sebastian Cucu a fost numit în funcţie la finalul anului 2014, înlocuindu-l pe Marius Popică, fost director executiv al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, şi care s-a aflat la conducerea Prefecturii Covasna doar un an.

 

Articolul precedentVIDEO. Leo Grozavu înainte de Dinamo – Sepsi OSK: „În ultima perioadă s-a greşit foarte mult împotriva noastră”
Articolul următorALERTĂ! Urs în comuna Șimonești. Jandarmii harghiteni intervin