impozitele locale

Primăria Sfântu Gheorghe va indexa cu rata inflaţiei impozitele locale pe anul 2019, a explicat viceprimarul Sztakics Eva.

Municipalitatea s-a văzut obligată să ia această măsură având în vedere majorările de costuri din ultima perioadă, indexarea urmând să se facă la nivelul stabilit de Institutul Naţional de Statistică.

„Singura noutate este că suntem obligaţi să aplicăm indexarea impozitelor, iar indexarea este de 1,3%. Deci toate impozitele le-am conceput în aşa fel încât să apară această indexare de 1,3%, comunicată de Institutul Naţional de Statistică. Asta este ceea ce aplicăm, nu altceva. Vom pune în dezbatere publică şi zonificarea străzilor şi, desigur, vom organiza şi o şedinţă publică. În fiecare an, am zis că, în funcţie de investiţiile care se fac, străzile să fie incluse într-o altă zonă fiscală, iar unde ştim că vor urma lucrări, iar deranjul pentru locuitori va fi mai mare, acele străzi le includem pentru acel an într-o categorie de impozitare inferioară”, a declarat Sztakics Eva.

La Sfântu Gheorghe există impozite diferenţiate în funcţie de facilităţile şi infrastructura de care dispun străzile pe care locuiesc cetăţenii, care au fost incluse în patru „zone fiscale”, numerotate de la A la D, pe baza anumitor criterii, cum ar fi distanţa faţă de centru şi faţă de zona industrială, reţele edilitare, canalizare menajeră şi pluvială, iluminat public, starea străzilor şi trotuarelor, siguranţă publică etc.

Articolul precedentDouă incendii marţi seară la Sfântu Gheorghe şi Vâlcele
Articolul următorZiua internațională a osteoporozei, marcată în județul Covasna