Inițiată în anul 1996 de Societatea Naţională pentru Osteoporoză din Marea Britanie, și susținută de Comisia Europeană, Ziua internațională a osteoporozei este marcată în fiecare an în peste 90 de tări, printre care și România.

În ultimele decenii boala a devenit o importantă problemă de sănătate publică, având consecințe majore în rândul populației. La nivel mondial, osteoporoza afectează aproximativ 200 milioane de femei cu vârste de peste 55 de ani, iar cele mai grave și mai frecvente fracturi osoase sunt cele ale coloanei vertebrale și ale șoldului.

Campanie de informare a cetăţenilor, organizată de Spitalul Județean de Urgență

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe va organiza în zilele de 19 și 20 octombrie o campanie de informare a cetăţenilor privind osteoporoza şi modalităţile de combatere a acestei boli.

Medicii Beșchea Nicoleta, Vay Eniko și Szasz Dezso, precum şi kinetoterapeutul Szabo Kinga vor susţine vineri, 19 octombrie, de la ora 16:00, în sala de ședințe a spitalului, prelegeri pe marginea acestui subiect şi vor oferi sfaturi pentru combaterea osteoporozei.

Campania va continua şi sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 10:00, când în Parcul Elisabeta din Sfântu Gheorghe va fi organziată o plimbare de 3 km pe jos.

Articolul precedentPrimăria Sfântu Gheorghe indexează impozitele locale cu rata inflaţiei
Articolul următorGarda de Mediu Covasna – sancţiuni de peste 300.000 de lei