Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui ofţer de poliţie cu funcţie de conducere în cadrul unui Serviciu Rutier din județul Covasna.

Acesta este acuzat de vătămare corporală din culpă, după ce în luna aprilie, băut fiind, a provocat un accident rutier în urma căruia cinci persoane au suferit răni grave și au necesitat între 5-75 zile de îngrijiri medicale. În plus, ofițerul este acuzat de instigare la fals intelectual, iar alături de el, mai sunt judecați şi doi subofiţeri de poliţie din cadrul Biroului Rutier, pentru fals intelectual și favorizarea făptuitorului, după ce au consemnat, în mod nereal, în cuprinsul procesului-verbal de cercetare la faţa locului date despre cauzele și împrejurările producerii accidentului.

„În cauză s-a reţinut că în data de 20.04.2019, în jurul orei 01:00, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, ca urmare a nerespectării prevederilor legale, ofiţerul de poliţie a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism, rezultând vătămarea corporală a cinci persoane. Ulterior, agenţii de poliţie care au făcut parte din echipa de cercetare care s-a prezentat la faţa locului şi a efectuat cercetarea accidentului rutier, la instigarea ofiţerului de poliţie cu funcţie de conducere şi a soţiei acestuia, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală, nu l-au testat cu aparatul etilotest, respectiv nu i-au solicitat să se supună recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei; nu au identificat, legitimat şi notat datele de identitate ale martorilor prezenţi la faţa locului şi nu au procedat la interogarea sumară a acestora cu privire la date despre producerea evenimentului rutier. În același timp, au consemnat, în mod nereal, în cuprinsul procesului-verbal de cercetare la faţa locului că, la momentul accidentului, autoturismul a fost condus de soţia ofiţerului şi, cu ştiinţă, au omis să consemneze în cuprinsul procesului-verbal  de cercetare la faţa locului date cu privire la alte mijloace de probă identificate”, se arată într-un comunicat al Serviciului Județean Anticorupție Covasna.

Dosarul a fost instrumentat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie — Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna și a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Târgu Secuiesc.

Articolul precedentHoroscopul lunii ianuarie: Capricornii vor fi plini de energie
Articolul următorPeste 40 de intervenţii ale pompierilor covăsneni în minivacanţa de Crăciun. O mașină a ajuns în râul Buzău