Pompierii şi paramedicii covăsneni au fost solicitaţi să intervină în ultimele zile la nu mai puţin de 43 de solicitări medicale, dintre care două accidente rutiere şi un incendiu.

În prima zi de Crăciun, Pichetul de Pompieri Intorsura Buzăului a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la acoperişul unei case din comuna Vama Buzăului, județul Braşov.

„În urma intervenţiei pompierilor pagubele au fost minore, aproximativ 2 mp din acoperişul casei, iar cauza probabilă a incendiului o reprezintă coşul de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, slt. Marius Tolvaj.

O mașină a plonjat în albia râului Buzău

Alarma pompierilor din Întorsura Buzăului a sunat şi în data de 28 decembrie, târziu în noapte, când un autoturism a plonjat în albia râului Buzău, în apropierea subunităţii de pompieri. Pompierii şi paramedicii SMURD au asistat medical două persoane care au reuşit să iasă singure din autoturism, au deconectat bornele de la acumulatorul acestuia şi au asigurat măsurile specifice de apărare împotriva incendiilor.

Trei ore mai târziu, pompierii din cadrul Secției de Pompieri Târgu Secuiesc au intervenit la un accident rutier produs pe DJ 121, în zona localităţii Zăbala. În acest caz, din cele 4 persoane implicate în eveniment, una a fost transportată la spital pentru investigaţii amanunţite, iar 3 au refuzat examinarea medicală şi transportul la unitatea de primiri urgenţe.

Tot în minivacanţa de Crăciun, salvatorii covăsneni au transmis un mesaj de avertizare a populației prin sistemul Ro-Alert, privind prezenţa unui urs în localitatea Leţ.

Articolul precedentPolițiști covăsneni trimiși în judecată pentru fals intelectual și favorizarea unui ofițer
Articolul următorISU Covasna, amenzi totale de 28.500 lei pentru nereguli în biserici, restaurante și unități de cazare