Turiștii care ajung zilele acestea în Sfântu Gheorghe, și nu doar ei, sunt invitați la o plimbare cu trenulețul turistic spre stațiunea Șugaș Băi.

Evenimentul este organizat de platforma VisitTusnad.ro, și a fost este promovat prin intermediul unui clip video de 20 de secunde, postat pe pagina de Facebook „Călătorie de aventură cu trenulețul pe ruta Sfântu Gheorghe – Șugaș Băi”.

Trenulețul va circula în perioada 13-16 octombrie, pe ruta Piața Libertății – Str. Kossuth Lajos – Str. Gábor Áron – Piața Libertății – Str. Gróf Mikó Imre – Str. 1 Decembrie 1918 – Str. Kossuth Lajos – Str. Șoimului – Piața Kálvin – Str. Borvíz – Șugaș Băi.

VIDEO ►

Cicliștii nu sunt încântați de idee: „Avem o grijă în plus în trafic!”

Trenulețul, care va circula în perioada 13-16 octombrie, pe ruta Piața Libertății – Str. Kossuth Lajos – Str. Gábor Áron – Piața Libertății – Str. Gróf Mikó Imre – Str. 1 Decembrie 1918 – Str. Kossuth Lajos – Str. Șoimului – Piața Kálvin – Str. Borvíz – Șugaș Băi, este promovat prin intermediul unui clip video, postat pe pagina de Facebook a evenimentului, și deși mai mulți utilizatori s-au arătat interesați, pe cei care circulă frecvent pe traseul respectiv, fie cu biclicletele, fie pe jos, ideea de promovare a zonei nu îi încântă foarte tare.

„Numai de asta mai aveam nevoie… Până acum, ca alergători / bicicliști, trebuia să fim atenți la super șoferii care circulă pe drum… acum avem o grijă în plus în trafic (…) Din punctul nostru de vedere ar fi cel mai bine dacă Primăria ar stabili un program, ca doar trenulețul să circule în weekend pe ruta respectivă, în fiecare oră, dar mașinile să nu aibă voie să circule. Evident, în afară de rezidenți. Atunci riscul ar fi mai mic, pentru că altfel avem trenulețul ăsta, plus alergătorii, plus bicicliștii, mașinile, cei care vor doar să se plimbe, trenulețul e mai lung decât o mașină normală, drumul este în curbe, să zicem că cineva coboară cu bicicleta, trenulețul urcă, sunt o grămadă de șoferi care intră în depășiri și atunci e inveitabil să se întâmple o nenorocire, un accident. În plus, cred că nici în trenulețul respectiv copiii nu sunt în siguranță. Am văzut în mall-uri asemenea trenulețe. Ce se întâmplă dacă o mașină intră în el cu 30-40 km/h? Cel mai bine ar fi ca în fiecare weekend doar trenulețul ăsta să circule pe ruta respectivă, să nu mai circule alte mașini”, ne-a spus Csanad Birtalan, președintele Fitness Tribe Sfântu Gheorghe.

Trenulețul va circula în perioada 13-16 octombrie, cu plecare din Piața Libertății (Biroul de informare turistică) din Sfântu Gheorghe, la orele: 11:00, 12:30, 14:00, 15:30, 17:00, 18:30.

Prețul unui bilet pe ruta Sfântu Gheorghe – Șugaș Băi și retur este de 15 lei pentru adulți, respectiv 10 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani. Copiii sub 3 ani au acces gratuit.

Potrivit organizatorilor, cei care doresc să se plimbe cu trenulețul turistic pot rezerva locuri și telefonic, la numărul: 0740 911 119.

Articolul precedent„Armata prin ochii copiilor” – Concurs de desen dedizat Zilei Armatei
Articolul următorFestivalul de toamnă din Ținutul Pădurilor, la Baraolt