Centrul orașului Baraolt găzduiește și anul acesta, pe data de 19 octombrie, Festivalul de toamnă din Ținutul Pădurilor, sărbătoare care a început ca târg al produselor tradiționale. La evenimentul organizat de Consiliul Județean Covasna, Primăria Baraolt și Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, toți cei interesați sunt așteptați cu programe culturale, ofertă gastronomică și obiecte realizate de artizani locali.

Lázár Kiss Barna, primarul orașului Baraolt a spus că cei care vor ajunge la festival vor cunoaşte o parte a Ţinutului Pădurilor.

Cei care vin la festival, în centrul orașului vor găsi și vor cunoaște o parte a Ținutului Pădurilor. Oamenii percep festivalul ca un eveniment al lor, deoarece comercianții și meșterii populari își oferă spre vânzare produsele unicate, pe scenă evoluează tineri locali, oferind publicului experiențe de neuitat, toți cei mici și mari se simt bine aici”, a declarat primarul orașului Baraolt.

Inițiatorii evenimentului au apreciat prima ediție extinsă a evenimentului ca fiind o sărbătoare comunitară. În cadrul Festivalului de toamnă din Ținutul Pădurilor, își vor oferi produsele producătorii locali și meșterii populari, iar publicul va fi așteptat cu concerte, programe culturale și activități familiale.

În toate colțurile județului organizăm evenimente care contribuie la consolidarea identității, precum și evenimente gastronomice regionale, care au ca obiectiv primordial să ofere locuitorilor din zonă și vizitatorilor noștri posibilități de divertisment și de recreere de calitate, prin prezentarea valorilor noastre specifice. Cu aceste ocazii se poate vedea cât de bogată este regiunea noastră și în privința meșteșugurilor culturale și tradiționale. Cu astfel de ocazii, tânăra generație poate să-și facă o idee despre vechile meserii cum ar fi fierăria, țesutul sau sculptura în lemn, despre care, până acum, au auzit vorbindu-se doar sau au citit în cărți”, a subliniat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Programul integral al festivalului va fi publicat săptămâna viitoare. Informații suplimentare se pot obține la Primăria Baraolt, persoană de contact: Ráduly Róbert (tel. 0752 182 999).

Foto: Kocsis B. Janos / CJ Covasna

Articolul precedentPlimbări cu trenulețul între Sfântu Gheorghe și Șugaș Băi
Articolul următorFemeie rănită grav pe o trecere de pietoni din Sfântu Gheorghe