Societatea de salubritate TEGA a colectat în două zile peste 42.000 de kg de sticlă în cadrul unei acţiuni la Sfântu Gheorghe.

În urma succesului acestei acţiuni de colectare sticlă, TEGA anunţă că în perioada următoare va continua și va intensifica demersul de colectare a sticlei.

Inițiativa de a oferi o sticlă de bere cadou fiecărei persoane care aduce 5kg de sticlă a fost primită cu succes de locuitorii din Sfântu Gheorghe. Astfel, în weekendul 22-23 septembrie au fost adunate în total 42.840 kg de recipiente din sticlă. Având în vedere faptul că, în cursul unei luni, se strâng în medie 20 de mii de kg de sticlă la punctele de colectare, cantitatea adunată în cele două zile de weekend a fost de două ori mai mare decât într-o lună obișnuită.

Suntem convinși că acum s-au adunat sticlele și borcanele pe care oamenii voiau să le folosească, dar s-au răzgândit între timp. Important este ca acestea să nu ajungă să se amestece printre deșeurile mixte. Acum am reușit să adunăm această cantitate, ceea ce este important pentru că este vorba despre recipiente ce pot fi refolosite, iar cantitatea adunată nu are niciun efect la ceea ce se adună din containerele speciale care sunt amplasate la blocuri. De aceea, ni se pare util să organizăm asemenea acțiuni în fiecare an”, a declarat Máthé László, directorul general al societății TEGA.

Acţiune exstinsă în mediul rural

Dat fiind faptul că TEGA urmărește să mărească pe cât de mult posibil cantitatea de material reciclabil colectat, în următoarele două luni, octombrie și noiembrie, va extinde acțiunile de colectare a sticlei către 13 localități de pe raza Râului Olt, după cum urmează: în luna octombrie Arcuș, Valea Crișului, Bodoc, Ghidfalău, Malnaș, Micfalău, Bixad, Ilieni, Chichiș, Vâlcele, Ozun, iar în luna noiembrie Reci şi Moacșa.

Din experiențele anterioare, a reieșit că în zonele rurale se adună în medie cinci tone de sticlă, deci acțiunile merită întreprinse. Mai mult decât atât, ele vor ajunge și în zona Baraoltului, dar și spre zona Târgu Secuiesc.

 

Articolul precedentIncendiu pe strada Armata Română din Sfântu Gheorghe
Articolul următorNoaptea Albă a Galeriilor ajunge în județul Covasna