strada Armata Română

Un incendiu în care au fost afectate două case s-a produs miercuri dimineaţă pe strada Armata Română din Sfântu Gheorghe.

În dimineaţa zilei de miercuri, la ora 05.12, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna a fost anunţat prin 112 despre producerea unui incendiu la o locuinţă situată pe str. Armata Română din municipiul Sf. Gheorghe.

La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, cu 3 ofiţeri şi 13 subofiţeri, precum şi 6 cadre ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Ca urmare a producerii acestei situaţii de urgenţă, a ars acoperişul casei confecţionat din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, ulterior incendiul propagându-se şi la acoperişul casei învecinate, care a ars în proporţie de 100 mp. S-au deteriorat pereţii portanţi, precum şi o mare parte din bunurile aflate în cele două locuinţe.

Cauza probabilă de incendiu o reprezintă coşul/canalul de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Odată cu apropierea sezonului rece, ISU Covasna atrage atenţia asupra modului de respectare a regulilor de prevenire a incendiilor produse ca urmare a utilizării mijloacelor de încălzire cu defecţiuni sau improvizaţii.

Foto: ISU Covasna

strada Armata Română

Articolul precedentElevii covăsneni merg la școală pe 5 octombrie de Ziua Mondială a Educației
Articolul următorPeste 42.000 de kg de sticlă colectate la Sfântu Gheorghe într-un weekend