Noaptea Albă a Galeriilor

Cea de a 12-a ediție a programului național Noaptea Albă a Galeriilor ajunge la începutul lunii viitoare în 13 județe, printre care și Covasna.

Cele mai noi tendințe din arta contemporană românească și internațională vor fi prezentate vineri, 5 octombrie, începând cu ora 19:00, și până târziu în noapte, în cadrul celei de a 12-a ediții a evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor, care va ajunge anul acesta la Sfântu Gheorghe, dar și în alte 12 orașe din țară (București, Arad, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Miercurea Ciuc, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara).

„O nouă ediție a Nopții Albe a Galeriilor invită publicul să parcurgă un traseu nocturn în compania artei contemporane! Vernisaje, performance-uri, spații alternative, galerii de artă și ateliere de artist, toate împreună generează an de an o nouă hartă a orașelor în care are loc acest eveniment.”, transmit organizatorii.

În Sfântu Gheorghe traseul cultural va fi realizat prin participarea Spațiului Expozițional de Artă Contemporană „MAGMA” din Piața Libertății.

Programul NAG Național a fost inițiat și este coordonat de Asociația Ephemair, care anul trecut a fost distinsă cu „Premiul pentru promovarea culturii românești în lume” pentru ediția aniversară a evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor NAG 2016 în cadrul Galei premiilor Administrației Fondului Cultural Național – AFCN.
Informații complete vor fi disponibile în curând pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro și pe aplicația de telefon NAG (disponibilă pentru Android și iOS).

Articolul precedentPeste 42.000 de kg de sticlă colectate la Sfântu Gheorghe într-un weekend
Articolul următorPNL Covasna: „Solicităm prefectului să informeze populația ce despăgubiri au ajuns în județul Covasna”