Sezonul de schi în județul Covasna este oficial închis, potrivit reprezentanților Salvamont Covasna, care în ultimele luni au fost solicitați să intervină la 41 de cazuri.

Cele mai frecvente apeluri, la care salvamontiștii au fost solicitați să intervină, au fost pentru entorse și fracturi, însă au existat și cazuri mai grave care au necesintat intervenția Seviciului de Ambulanță Județean.

„În sezonul recent încheiat echipa Salvamont Covasna a fost solicitată să intervină la un număr de 41 de cazuri, din care 14 predate la ambulanță, fiind cazuri mai grave, (…) comoții cerebrale respectiv fractură de vertebră”, au transmis reprezentanții Salvamont Covasna.

Serviciul Public Salvamont Covasna a fost înfiinţat în urmă cu mai bine de un an, în subordinea Consiliului Județean, și are în componenţă patru angajaţi şi patru voluntari care efectuează misiuni de patrulare, căutare, salvare şi asistenţă. În sezonul de schi, aceștia au asigurat asistenţă gratuită pe pârtiile din staţiunile Covasna şi Şugaş Băi.

Totodată, de la înfiinţare şi până în prezent, salvamontiștii au marcat mai multe trasee turistice pe aproximativ 400 de kilometri în munţii Bodoc şi Baraolt, au instalat zeci de panouri de informare şi semnalizare şi au editat hărţi digitale care pot fi găsite pe site-ul instituţiei.

 

Articolul precedentElevii covăsneni, „Școala altfel” la Centrul de de Cercetări Subacvatice de la Dalnic
Articolul următorGunoaie strânse de drumari pe DN11 în zona Breţcu – Oituz