Zeci de elevi covăsneni sunt așteptați să participe în acest an la activitățile interactive desfășurate de Centrul de Cercetări Subacvatice de la Dalnic, în cadrul programului „Școala altfel”.

Dezvoltarea aprecierii, gândirea aprofundată și responsabilizarea noii generații sunt doar câteva dintre scopurile urmărite de reprezentanții Centrului de Cercetări Subacvatice, prin programul pregătit pentru „Școala Altfel”, iar dialogul pe teme ce țin de protecția mediului subacvatic, între copii și un scafandru aflat sub apă, este una dintre noutățile prin care aceștia speră să îi atragă și mai mult pe elevi.

De curând, lacul de la Dalnic a fost „dotat” cu microfon subacvatic și cameră de filmat, astfel putând fi transmise imagini și sonor pe un ecran aflat la suprafață, făcând posibilă monitorizarea interacțiunii dintre scafandri și public, sau dintre om și pești.

„Am început pregătirile pentru această vară, când vom avea o cameră video sau două,  subacvatice, astfel că vom putea vedea ce se întâmplă sub apă. Mai mult, vom putea chiar comunica în direct cu vizitatorii (…) Scopul este acela de a explica părinților ce se întâmplă sub apă în momentul în care copiii lor interacționează cu peștii. Bineînțeles, este o primă încercare anul acesta, pe care o vom perfecționa până în luna iunie, când dorim să deschidem sezonul”, a precizat în cadrul unei transmisiuni subacvatice, directorul Centrului, scafandrul Szabó Jenő.

Potrivit acestuia, copiii urmăresc în direct scenele subacvatice și pot interveni oricând punând întrebări scafandrului aflat sub apă prin intermediul unui difuzor subacvatic.

Programul a fost elaborat pe baza principiilor reunite sub genericul „Învățare prin descoperire”, și vine în continuarea unui proiect mai amplu intitulat „Dr. Peștișor” și derulat în vara anului trecut, în cadrul căruia aproximativ 150 de copii au beneficiat de sesiuni de terapie multisenzorială.

Articolul precedent„Zbor o zi în Secuime!” – proiect de turism cultural al TAM din Sfântu Gheorghe adresat publicului bucureștean
Articolul următorPeste 40 de intervenții ale Salvamont Covasna în sezonul de schi