Direcția de Sănătate Publică (DSP) Covasna a primit recent 3.380 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

În România, campania de vaccinare împotriva virusului gripal a început în data de 15 septembrie, iar la nivelul județului Covasna au fost catagrafiate 7.034 de persoane care se încadrează într-una dintre cele 5 grupe de risc stabilite de Ministerul Sănătății. Acestea vor beneficia, în perioada următoare, de doze gratuite de vaccin, conform listelor întocmite de medicii de familie din județ.

„Ne-au fost distribuite cam 59% din doze, împărțite în 4 tranșe. Prima tranșă a venit la sfârșitul lunii septembrie, când am primit 380 de doze pe care le-am dat spitalelor pentru a imuniza cadrele medicale, pentru că intrând în contact cu diferite persoane la consultații pot transmite mai repede gripa. În a doua tranșă am primit alte 380 de doze, iar în a treia tranșă, în data de 17 octombrie, am primit 3.000 de doze. Acestea vor fi împărțite cabinetelor medicale familiale în mod egal. Cam pentru 50% din totalul celor catagrafiați o să primească fiecare medic de familie”, a declarat reprezentanta DSP Covasna, Igyarto Gabriella.

Potrivit acesteia, prioritate vor avea pacienții cu boli cronice, gravidele, persoanele instituționalizate, angajații din sistemul sanitar și persoanele cu vârste de peste 65 de ani, iar până la finalul campaniei de vaccinare, DSP Covasna urmează să mai primească alte 470 de doze de vaccin.

Articolul precedentÎnotător covăsnean, locul al II-lea la un concurs internațional în Norvegia
Articolul următorSe recrutează tineri covăsneni pentru meseria de pompier