Tinerii covăsneni, cu vârste cuprinse între 18 și 27 de ani, sunt așteptați să se înscrie la concursul de admitere organizat de Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din judeţul Prahova.

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” din judeţul Prahova organizează o nouă sesiune de admitere pentru calificările „subofițer de pompieri și protecție civilă” și „maistru militar auto”. Durata cursurilor este de 1 an, studiile sunt gratuite, iar absolvenții vor avea ulterior opțiunea de a lucra într-una dintre formațiile profesionale de pompieri din județ.

O nouă unitate de pompieri la Baraolt   

Președintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Tamás Sándor a declarat că în curând vor fi anunțate noi locuri de muncă în localitatea covăsneană Baraolt, unde deja au început lucrările pentru deschiderea unei noi unități de pompieri.

„În judeţul Covasna, formaţii profesionale de pompieri funcţionează la Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Întorsura Buzăului, dar sunt deja în curs de desfăşurare şi lucrările pentru realizarea sediului unităţii din Baraolt, ceea ce înseamnă că şi în zona Baraoltului vom anunţa noi locuri de muncă. Să lucrezi ca pompier înseamnă o muncă dificilă și responsabilă, dar cel care îşi asumă această meserie, îşi serveşte comunitatea. Şi acesta este un domeniu care se confruntă cu lipsa de personal calificat, deşi asigură pe viaţă mijloacele de trai”, a declarat Tamás Sándor.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de înscriere este 23 noiembrie, la concursul de admitere putându-se înscrie tineri bărbaţi care nu au antecedente penale, sunt absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat, apți din punct de vedere medical, fizic și psihic, şi care nu fost destituiţi dintr-o funcţie publică.

Informaţii suplimentare pot fi solicitate la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Mihai Viteazul” al judeţului Covasna, din Sfântu Gheorghe, str. Oltului, nr. 31-33, telefonic la numărul de telefon 0267-315350 sau de pe site-ul www.isujcv.ro.

 

Articolul precedentPeste 3.000 de doze de antigripal, pentru pacienții cu risc din județul Covasna
Articolul următorAccident pe DN12 între Sfântu Gheorghe şi Miercurea Ciuc. O maşină s-a răsturnat în afara drumului