Peste 20 de incendii produse din cauza neîntreţinerii corespunzătoare a coşurilor de fum au avut loc, în ultimele trei luni, în judeţul Covasna.

Cele mai recente cazuri fiind înregistrate în noaptea de marţi spre miercuri în localităţile Sita Buzăului şi Ilieni, informează Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

„Militarii din cadrul Pichetului Întorsura Buzăului au fost anunţaţi că ies flăcări de pe coşul de evacuare a fumului al unei case din localitatea Sita Buzăului. În momentul sosirii la locul intervenţiei s-a constatat că ardea funinginea depusă pe interiorul coşului de fum, din fericire, în urma acestui eveniment nefiind înregistrate pagube materiale. Tot în noaptea care a trecut, pompierii din cadrul Detaşamentului Sfântu Gheorghe au intervenit la o casă de locuit din localitatea Ilieni, unde flăcările cuprinseseră hornul şi podul casei pe o suprafaţă de circa 5 mp. Incendiul a fost stins în limitele găsite. În ambele cazuri, cauza probabilă de incendiu o reprezintă efectul termic provenit de la coşul de fum necurăţat sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, sublocotenentul Tolvaj Marian-Marius.

Potrivit acestuia, în ultimele 3 luni s-au produs 21 de incendii ale cauzate de coşurile de fum cu probleme.

„Astfel de evenimente nedorite sunt, în general, determinate de utilizarea unor coşuri de evacuare a fumului sau gazelor arse neetanşe, înfundate, fisurate ori cu deficienţe de construire, de racordarea necorespunzătoare a aparatelor de încălzire la coşuri sau de exploatarea sistemelor de încălzire cu defecţiuni”, a mai spus acesta.

Articolul precedentPrimul caz de gripă confirmat în județul Covasna
Articolul următorReducere de 9% pentru plata în avans a impozitelor locale la Sfântu Gheorghe