Primul caz de gripă din acest an în județul Covasna a fost confirmat miercuri, la un tânăr în vârstă de 20 de ani. Bărbatul se află internat la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyan Kristof” din Sfântu Gheorghe.  

Acesta este primul caz de gripă confirmat de Institutul Cantacuzino, însă, potrivit directorului medical al Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, dr. Antal Almos, numărul va crește în perioada următoare, mai ales odată cu redeschiderea școlilor.

„Este un caz de gripă AH3 confirmat, la un bărbat în vârstă de 20 de ani din județul Covasna. În România avem 5 cazuri de deces confirmate, este începutul epidemiei, sunt cazuri din ce în ce mai multe și la gravide și la copii. Deocamdată nu este nimic senzațional, problema e că oamenii nu s-au vaccinat, foarte mulți se duc la muncă și răspăndesc virusul. Este nevoie de protecție, să folosească măști în locurile unde sunt aglomerări, la teatru, la meciuri, să nu tușească în public”, a declarat dr. Antal Almos.

Campania de vaccinare antigripală continuă

De la începutul campaniei de imunizare au fost utilizate 5.530 de doze de vaccin antigripal, în prezent, la cabinetele medicilor de familie din județ fiind disponibile încă aproximativ 400 de doze.

 

 

Articolul precedentAmenzi de peste 14.000 de lei, aplicate de DSVSA Covasna în perioada sărbătorilor
Articolul următorPeste 20 de incendii în trei luni din cauza coşurilor de fum