În luna iulie 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Covasna au fost încadrate în muncă 172 persoane, dintre care 104 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 42 au peste 45 de ani, 33 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 40 au între 25 și 35 de ani, iar 57 sunt tineri sub 25 de ani (tineri NEET).

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 135 provin din mediul urban, iar 37 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii gimnaziale, profesionale, arte şi meserii (96), urmate de cele cu studii liceale sau postliceale (66). Persoanele cu studii  primare şi fără studii sunt în număr de 7.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Covasna, 130 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, 42  erau din categoria de persoane mediu ocupabile sau uşor ocupabile.

”Precizăm că încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre. Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată”, transmit reprezentanții AJOFM Covasna.

Potrivit acestora, în acest an, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3.507 persoane.

 

Articolul precedentRata şomajului în judeţul Covasna, în ușoară creștere în luna iulie
Articolul următorÎncă două săptămâni de ştrand la Sfântu Gheorghe