În luna ianuarie a acestui an, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Covasna au fost încadrate în muncă 175 persoane.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, doar 66 au peste 45 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 92 provin din mediul urban, iar 83 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale sau postliceale (64), urmate de cele cu studii  gimnaziale (45), şi cei cu studii profesionale, arte şi meserii (39). Numărul celor cu studii superioare este de 12, iar cei cu studii  primare  sunt în număr de 15.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Covasna, 153 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile, 22 erau din categoria de persoane mediu ocupabile sau uşor ocupabile.

Articolul precedentUrșii care pândesc la porțile caselor din Micfalău, o problemă rămasă nediscutată
Articolul următorBilanţ pesta porcină în Covasna: amenzi de aproape 10.000 lei, 143 de porci sacrificaţi, mai multe dosare penale