Un număr de 11.300 cereri unice de plată, pentru o suprafaţă de 80.855,14 hectare, au fost depuse până în prezent la Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) Covasna.

Fermierii pot depune până la data de 15 mai o singură cerere, indiferent de numărul de suprafețe de teren deținute și de localităţile sau judeţele în care acestea se află, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat.

„Din totalul celor 13.052 fermieri din județ invitați la APIA, 11.300 au depus cererile. Suprafața totală estimată pentru această campanie este de 112.619,12 de hectare. Până la acest moment, campania de preluare a cererilor a decurs în condiții normale, motiv pentru care ținem să le mulțumim fermierilor care s-au prezentat la APIA conform programărilor, și fără de care acest lucru nu era posibil. Pentru a utiliza eficient timpul rămas până la finele Campaniei 2019, îi așteptăm pe  toți fermierii neprezentați până la această dată la sediile APIA Covasna, care vor avea program normal de lucru și în weekend (sâmbătă, 11 mai și duminică, 12 mai”, a transmis, miercuri, conducerea APIA Covasna.

Cererile unice de plată se depun la centrele judeţene APIA, în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 hectare teren agricol, şi la centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

Materialele de informare referitoare la Campania de primire a cererilor unice de plată în anul 2019 sunt disponibile pe site-ul: www.apia.org.ro.

Articolul precedentConcert Taxi, la Transylvanian BBQ Festival
Articolul următorServiciul de Ajutor Maltez așteaptă votul publicului în cadrul programului Com’On Sfântu Gheorghe