Șase formaţii din Ungaria şi România vor concerta la Transylvanian BBQ Festival, eveniment care se va desfăşura în perioada 17-19 mai, la castelul Miko din localitatea covăsneană Olteni, printre invitaţi numărându-se şi trupa Taxi.

Potrivit organizatorilor, Festivalul îşi va deschide porţile vineri, 17 mai, de la ora 17:00, iar în zilele de sâmbătă şi duminică vizitatorii sunt aşteptaţi între orele 11:00-24:00. Vizitatorii vor achita o taxă de intrare de 10 lei / persoană, iar în zonă va fi amenajată, printre altele, şi o parcare pentru aproximativ 500 de maşini.

VIDEO, conferința de presă

„Mai sunt doar 8 zile şi câteva ore până la startul evenimentului nostru care va avea loc în weekend-ul următor la Castelul Miko din Olteni. Vor aveam loc 6 concerte, formaţiile Republic, Zanzibár şi Bojtorján din Ungaria, trupa Taxi, 4S Street și Pinceband din România. Va fi amenajată o zonă street food, cu tot ce se poate comercializa prin metoda barbeque, va fi şi o prezentare a producătorilor locali, dar şi un program al Asociaţiei AgroSic, în care vor putea fi mângâiate animale”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Gruman Robert.

Transylvanian BBQ Festival este un eveniment inclus în calendarul oficial al concursurilor Kansas City Barbeque Society (KCBS).

La evenimentul care va avea loc la Castelul Miko din Olteni şi-au anunţat participarea 19 echipe din România, Ungaria, Olanda, Belgia, Italia, Germania, Anglia şi Statele Unite ale Americii.

Participanţii vor concura la categoriile barbeque din carne de pui, coaste de porc, pulled pork, piept de vită şi mystery box, iar câştigătorul se va califica la Campionatul Mondial Jack Daniel’s, care se va desfăşura în Statele Unite ale Americii.

Primul festival barbeque a avut loc în vara anului trecut la Sfântu Gheorghe, iar la acesta au participat şapte echipe din România şi Ungaria care s-au întrecut în a prepara cel mai bun barbeque din carne de pui, coaste şi spată de porc, piept de vită, precum şi din carne de mistreţ şi urs.

Articolul precedentBărbat din Ialomiţa bănuit de furturi în mai multe judeţe, identificat de polițiștii covăsneni
Articolul următorPeste 11.000 de cereri unice de plată, depuse de fermieri, la APIA Covasna