Trei proiecte ale Serviciului de ajutor Maltez (SAM) din Sfântu Gheorghe așteaptă votul publicului în cadrul primei ediții a programului Com’On Sfântu Gheorghe.

Crearea unui spațiu comunitar pentru persoane fără adăpost, amenajarea unui loc de joacă pe terenul aflat în spatele Adăpostului de Noapte din cartierul Ciucului și înființarea unui „Locșor de citit”, care ar funcționa în timpul evenimentelor derulate în municipiul Sfântu Gheorghe, sunt cele trei inițiative înscrise de Serviciul de Ajutor Maltez.

„Dorim să organizăm un program pentru comunitate, unde beneficiarii proiectului iși pot petrece timpul liber în folosul comunității. Un loc pentru persoanele fără adăpost, unde au posibilitatea de a se juca. De asemenea, dorim să înființăm un „Locșor de citit”, care ar funcționa în timpul evenimentelor precum Zilele Sfântu Gheorghe sau Ziua Copiilor. La fiecare eveniment în parte „Locșorul” ar fi aprovizionat cu cărți conform tematicii evenimentului respective. De exemplu, de Ziua Copiilor vor fi cărți cu basme, iar de Zilele Orașului, cărți cu legendele Sfântului Gheorghe și ale Balaurului, dar și alte cărți care tratează istoria orașului”, explică inițiatorii celor trei proiecte înscrise în programul Com’On Sfântu Gheorghe.

Programul este derulat de Grupul PONT şi Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, care şi-au propus să încurajeze implicarea activă a tinerilor în viaţa comunităţii locale.

„Știi că ești la un click să contribui la îmbunătățirea, înfrumusețarea unui om din mediul tău apropiat? Cu siguranță votul tău îl poți da în mai puțin de un minut, însă prin el TU poți ajuta ca inițiativele noastre să se realizeze cu brio.

În program au fost înscrise peste 60 de proiecte şi iniţiative, iar pe baza votului publicului, 30 dintre acestea vor beneficia de finanțare de până la 2.500 de lei pentru implementate.

Cei care doresc să sprijine cele trei inițiative ale Serviciului de Ajutor Maltez din Sfântu Gheorghe, postate pe pagina www.comonsepsi.ro, o pot face până pe data de 20 mai, accesând link-urile:

Spațiu comunitar pentru persoane fără adăpost: https://comonsepsi.ro/initiative/58

Recolorăm împreună: https://comonsepsi.ro/initiative/66

și Locșor de Citit: https://comonsepsi.ro/initiative/68

Fiecare persoană poate să voteze un număr maxim de 10 proiecte.

Articolul precedentPeste 11.000 de cereri unice de plată, depuse de fermieri, la APIA Covasna
Articolul următorVIDEO. Depuneri de coroane şi defilarea gărzii de onoare de 9 Mai la Sfântu Gheorghe