dizabilități

Membrii comunității persoanelor cu dizabilități din Casa Irisz au vizitat în luna decembrie Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, unde au fost primiți de viceprimarul Sztakics Éva-Judit.

De mai bine de zece ani, comunitatea persoanelor cu dizabilități din Casa Irisz pregătește coroane de Advent, decorațiuni de masă și pentru ușile Primăriei.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a fost vizitată de membrii comunității persoanelor cu dizabilități din cadrul centrului de ocupare de zi și de terapie profesională al Fundației Creștine Diakonia Sfântu Gheorghe – Casa Irisz. Grupul a fost primit în sala de conferințe de viceprimarul Sztakics Éva-Judit și de angajaţii Primăriei.

În cadrul discuţiei informale, membrii grupului au povestit ce rol au jucat fiecare în pregătirea decorațiunilor de Crăciun, de la legarea coroanelor, la pregătirea decorațiunilor și turnarea lumânărilor. Oaspeții au povestit și despre momentele pregătirii lor și programele lor pentru sărbători.

În perioada Adventului, grupul a vizitat orașul înfrăţit al municipiului Sfântu Gheorghe, Ferencváros, cu modelul Betleem realizat de membrii comunității. În spiritul pregătirii pentru Crăciun, comunitatea Casei Irisz a pregătit cărți de felicitare și decorațiuni, împreună cu copii cu multiple dizabilități. Au participat și la o ceremonie religioasă specială la Icafalău, unde formația alcătuită din persoane cu dizabilități, și anume Irisz band, a prezentat cântece de Crăciun. Pe 20 decembrie, de la ora 10, grupul alcătuit din membrii comunității va prezenta un spectacol cu Betleem în Casa Irisz, unde îi invită cu drag pe toți cei interesați.

Articolul precedentDSVSA Covasna: „Oamenii pot să cumpere de oriunde carne de porc, dar să fie locuri autorizate”
Articolul următorPatioarul artificial din stațiunea Covasna se deschide vineri