Primăria municipiului Sfântu Gheorghe a amplasat recent noi plăcuţe rutiere bilingve de îndrumare a traficului pe străzile Lunca Oltului şi Lt. Păiuş David, pe tronsonul DN12 care traversează oraşul.

După ce în luna decembrie a anului trecut a preluat în administrare porţiunea din Drumul Național 12 care tranzitează oraşul, Primăria a început mai multe lucrări de întreținere și renovare a străzilor Lunca Oltului şi Lt. Păiuş David.

Modernizarea rețelei de iluminat public are loc în prezent pe strada Lunca Oltului, unde sunt montaţi stâlpi noi de iluminat, unii fiind deja în funcţiune.

În primăvara acestui an, personalul administrației publice locale a trasat noi treceri pentru pietoni pe această porțiune de drum, cu indicatoare echipate cu lămpi LED pentru mărirea siguranței pietonilor.

De asemenea, Multi Trans SA a introdus o linie de transport public care parcurge strada Lunca Oltului spre Arena Sepsi, cu oprire în dreptul magazinului Kaufland.

Printre planurile Primăriei se numără construirea trotuarelor pe Lunca Oltului, dar și renovarea sistemului de iluminat public pe strada Lt. Păiuş David.

Drumul Național DN12 se întinde de la Chichiș până la Toplița și este administrat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Sectorul de drum care trece prin Sfântu Gheorghe este împărţit între străzile Lunca Oltului și Lt. Păiuș David și este în administrarea Primăriei municipiului din luna decembrie 2017.

Articolul precedentLucrările de reparaţii în Sfântu Gheorghe vor continua cât timp vremea va permite
Articolul următorTrei persoane, printre care şi un minor, cercetate de poliţiştii covăsneni pentru furt