Unitățile de învățământ preuniversitar, care în perioada septembrie 2016 – iulie 2019 au derulat proiecte în cadrul programelor Comisiei Europene, ale Parlamentului European și ale altor instituții europene: Erasmus+, e-Twinning, Europa-casa noastră (Lider European și EuroQuiz), Școli-ambasador ale Parlamentului European sau Euroscola, se pot înscrie în competiția pentru titlul de „Școală Europeană”.

Ministerul Educației Naționale a lansat zilele trecute apelul național pentru cea de a 16-a ediție a competiției pentru obținerea certificatului „Școală Europeană”.

„Competiția (…) este una dintre inițiativele recunoscute de instituțiile europene ca un exemplu de bună practică, prin care instituțiile guvernamentale naționale sprijină instituțiile europene pentru punerea în practică și dezvoltarea politicilor europene din domeniu. Prin acest demers, lansat în 2004, Ministerul Educației Naționale a încurajat și a motivat participarea unităților de învățământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educației și formării profesionale și a contribuit la dezvoltarea mobilității internaționale și la schimbul intercultural, obiective asumate pentru construirea Spațiului European al Educației”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Educației.

Premii în valoare de 5.000 lei pentru fiecare școală câștigătoare

Dosarele de candidatură pot fi trimise către Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin, prin poștă, până la data de 22 martie, cu mențiunea „Pentru Competiția Națională Școală Europeană, ediția 2019”.

„În baza rezultatelor obținute la evaluarea candidaturilor, Ministerul Educației Naționale va stabili numărul de școli premiate și va organiza festivitatea de decernare a titlului „Şcoală Europeană”. Rezultatele finale și lista unităților de învățământ preuniversitar declarate câștigătoare vor fi publicate pe www.edu.ro, după data de 10 mai 2019. Fiecare unitate de învăţământ va primi certificatul „Şcoală Europeană – 2019″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotări”, se mai arată în comunicat.

Odată obținut, certificatul este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

La cele 15 ediții ale competiției naționale au participat 2.023 de unități de învățământ din toate județele țării, iar 775 dintre acestea au fost premiate.

Informații suplimentare pot fi aflate accesând site-ul Ministerului Educației, https://www.edu.ro/scoala-europeana.

Articolul precedentCriză de medici de familie în județul Covasna. Două comune caută cu disperare specialiști
Articolul următorSe strâng fonduri pentru reconstrucția parohiei din Bixad, arsă în incendiul de duminică