Criza medicilor de familie începe să se resimtă tot mai acut și în localitățile covăsnene. Două comune din județ nu au medic de familie, după ce ultimul s-a pensionat de curând.

Nemaiștiind la cine să apeleze, primarul comunei Micfalău, Ferenc Demeter a lansat zilele trecute un apel pe Facebook, prin care speră să găsească specialiști pentru cei aproximativ 1.800 de locuitori ai comunei. În plus, o comuna Malnaș, aflată la doar câțiva km distanță ar avea nevoie de serviciile medicilor de familie, iar edilul le promite celor interesați tot felul de facilități, doar-doar vor accepta să lucreze în zonă.

„Căutăm cu disperare un medic de familie, împreună cu o altă comună. Oferim locuință de serviciu cu două camere, bucătărie și baie. Comuna Micfalău are 1.800 de locuitori, la 4 km de comună este situată comuna Malnaș care are 1.000 de locuitori, și nu există medic de familie. În comună avem asistenți medicali care pot lucra în cabinet. Cooperăm foarte bine cu comuna Malnaș. Într-una din comune poate să fie și punct de lucru. Există farmacie, e o zonă frumoasă, cu ape minerale, oameni deschiși și primitori. Aveți toată susținerea Primăriei. Pentru mai multe informații puteți să mă contactați ORICÂND la nr. 0744677131”, este mesajul primarului, care spune că nu mai știe ce să facă pentru a atrage medici în zonă.

Aproape 30 de medici de familie din județ vor ajunge la vârsta de pensionare în perioada următoare.

Articolul precedentAmbasadorul Republicii Kazakhstan, în vizită oficială la Sfântu Gheorghe
Articolul următorLiceele covăsnene se pot înscrie în competiția națională „Școala Europeană 2019”